sábado, 15 de diciembre de 2012

Reforestació pràctica

per Heracli ASTUDILLO-POMBO, Dept. Medi Ambient i Ciències del Sòl. Universitat de Lleida



Com s'ha de plantar un arbre, amb la rel nua, es a dir, sense pa de terra protector?



L'època més freda de l'any és la més apropiada per plantar o trasplantar arbres joves, que per la circumstancia que sigui, no disposen del pa de terra protector de les arrels.

En aquesta època els arbres i arbustos tenen la fisiologia molt enlentida per la qual cosa poden suportar traumatismes amb menys conseqüències negatives per a la seva supervivència.

La informació que us permetrà reforestar terrenys deforestats, per causes naturals o humanes, o plantar més arbres al vostre jardí i que tot seguit mostrarem és molt fàcil de comprendre, estic segur que la pot entendre, perfectament, qualsevol nen o nena d'educació primaria.

Les imatges, com ja sabeu, s'amplien clicant, a sobre d'elles, amb el punter


En el cas de que l'arbrissó tingui les arrels protegides per el pa de terra, plantar-lo resultarà molt senzill, només cal despuntar les arrels seques i trencades que sobresurten fora del "pa". Aquest mètode és més fàcil i resulta més segur que l'arbre acabarà arrelant, sense problemes.


Per passar de la teoria a la pràctica i poder plantar o trasplantar un arbrissó, ja sigui amb la rel nua o amb pa de terra, us caldrà l'ajuda d'un adult.



Aquest material, tan didàctic, ha estat reproduït del fulletó "Juega con los árboles" publicat pel Sevicio de Medio Ambiente de l'Ajuntament de Saragossa.

Sense data de publicació, possiblement durant la dècada de 1990

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario